Hestens-Alternativ

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores spændende nyhedsbrev

7 ting din hest vil have, du skal vide

Af Anna Twinney Reach out To Horses

  Vores heste kan måske ikke udtrykke sig med ord, som vi kan, men de har ret meget at fortælle! Jeg er så privilegeret at arbejde med mennesker og heste over hele verden. Som ”Natural horsewomen” og Dyrekommunikator hører jeg tit de samme spørgsmål..ikke fra menneskerne men fra hestene.

1. Før du går ind i stalden eller ud på folden, så sæt dig ind i hvad der er sket i hestens dag indtil nu. Vi vil jo alle gerne tilbringe mere tid med vores heste, men til tider har vi en travl hverdag, der forhindrer os i det. Og fordi vi ikke ser dem hele tiden, kan vi ikke altid være opmærksomme på deres oplevelser gennem dagen. Måske vågnede hesten ”med det forkerte ben ud af sengen”, måske blev hans sidekammerat aflivet eller solgt. Måske noget gjorde ham bange..

2. Heste foretrækker glæde og sindsro, og det er ud fra det, at hestene gerne vil se dig, men hvor tit har vi ikke gået ud i folden for at græde ud ved vores hests skulder. Nogle heste synes, at det er helt i orden, mens andre helst vil have, at du efterlader din bagage uden for stalden. Hestene er mestre i at læse dine energier, så derfor fornemmer de dine følelser, og bliver ved det samme påvirket af dine tanker og følelser. Nogle heste føler sig presset, og andre tror, at det hele er deres skyld. Det kan være vanskeligt for dem at forstå, hvad du går igennem.

3. Lav en plan men vær’ fleksibel. Mange gange har vi allerede mål og træningslektioner planlagt i hovedet, når vi træner hestene, men det tillader ikke altid hesten til at have en stemme. Lyt til dit hjerte, din intuition og mest af alt din hest. Måske er det i dag, hvor du bare skal sidde i nærheden af din hest, mens den græsser, så du kan opleve magien ved bare at være sammen.

4. Lad din hest vise dig, hvordan du er tilstede i nuet. Det er så tit, at vi udfylder stilheden med larm. Det er tid til at slukke mobilen, stoppe den konstante samtale med vores rideveninde og i stedet for være tilstede og blive et med din hest og omgivelserne.

5. Tænk over hvad din hest ønsker. Hvordan ville du have det, hvis du ikke kunne få lov til at følge dine drømme? Fanget? Fortabt? Låst? Måske du ville føle dig ensom eller blive deprimeret. Heste har også en personlig vej i livet, en skæbne at følge. Din hests drømme passer måske slet ikke perfekt med dine, men som du ville have gjort det med en hvilken som helst ven eller veninde, så prøv også at forstå og respekter din hests ønsker.

6. Du er dens familie, og din hjem er dens hjem, men i modsætning til vores hunde, så bliver de fleste heste solgt, når de ikke længere passer ind, bliver kasseret når stævnet er ovre, eller bliver sorteret fra så snart de viser det mindste tegn på bare en lille smule smerte eller halthed. Husk på at de stoler blindt på dig. Sæt dem på pension langsomt, og overvej hvad der gør dem glade. Betal dem tilbage med den samme ubetingede venlighed og hengivenhed, som de har givet dig hele deres liv.

7. Giv dem værdighed i døden. Du føler måske, at det er tid for dem, at komme over på den anden side, men før du tager sådanne beslutninger, så tag kontakt til din hest og lyt til hans sidste ønske. Hesten deler måske med dig, hvor, hvornår og hvordan den ønsker at komme over til den anden side, hvem de gerne vil have tilstede, tidspunktet hvor de komme hen til dig og sige deres farvel og deler de sidste beskeder med dig. Husk at give dem denne sidste chance.

Denne artikel har været i den engelske udgave af magazinet Horsemanship. Anna Twinney er grundlæggeren af Reach Out To Horses programmet, og holder til ved bjergene Rocky Mountains i Golden, Colorado. Hun er en international anerkendt og respekteret Natural Horsemanship kursusafholder og træner, dyrekommunikator og Reiki Master, som i dag rejser over hele verden for at undervise i kunsten at opbygge et tillidsbaseret partnerskab mellem mennesker, heste og alle andre dyr. Hun har i de sidste 10 år afholdt kurser i Danmark i maj måned. Du kan læse meget mere om hende på www.reachouttohorses.com eller på den danske hjemmeside www.reachouttohorses.dk