Hestens-Alternativ

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores spændende nyhedsbrev

Eksamen-Stævne-præstationsangst

Af Mai Brit - www.equinepower.dk

 Eksamen/stævne/præstations angst er for mange en hæmsko.. Kender du det ??

 Vi kender alle til den brusende følelse i maven, sommerfuglene og en ukendt energi/urolig energi –Adralinet som bruser i kroppen når vi skal noget nyt, noget vi har drømt om, længtes efter og helt vildt gerne vil – det er en FANTASTISK følelse, for alle.. og en sund følelse..

Men så kan der også komme den der ubehagelige følelse snævret ind, oveni - Kan jeg nu det her ? Er jeg nu god nok ? Det er også alt for svært. Er du nervøs og kan mærke hjertet slå mere end godt er, lige inden du skal på banen til et stævne ??? Glemmer du programmet, ser du farer signaler overalt når du rider udendørs, mærker du at publikum flytter sig når du rider, og hvad hvis der er slået 20 paraplyer op ved tilskuerne.. Farer der en masse tanker igennem dit hoved imens du rider, blot for at holde øje med hvad der sker omkring dig ??

Kender du til det ?

DIN angst spiller dig måske et pus, du for koldsved og alt bliver noget rod inde i dit hoved. Hesten spejler sig konstant i dig. Så den for også lige lidt angst over stenen, paraplyen eller bare at skulle trækkes med.

Når du (gen)finder din livsenergi/glæde/udvikling/spontanitet kommer hesten dig i møde, og du vil mærke glæde, harmoni og samhørighed med DIG selv og DIN hest .

Som rytter vælger vi ofte at stille hesten for nogle krav, som rytteren ikke selv kan leve op til. Sætter springet højere end hesten kan hoppe - eller den skal lige presses det sidste, med disse changementer. Vi stopper ikke mens legen er god og vi er tilfredse, citronen skal lige presses en sidste gang. Lige der, er det så (MÅSKE)din frustration løber af med dig, hesten for måske lige et lille ekstra spark, et klap af pisken eller et ryk i munden ... Det er i din afmagt disse handlinger sker. Din frustration over, at du ikke selv kan leve op til de krav du stiller din hest, du tumler selv rundt med nogle følelser som løber over inden i dig, og du er måske presset på mange fronter, og så skal hesten lige presses lidt .... eller også har hesten blot en dum dag :-) :-)

Lad os sammen kigge ind på problematikken omkring din hest og dig, da I gerne skulle have et samspil.. Et samspil som gør at hesten gør alt hvad du beder den om. Hesten vil så gerne yde det bedste for dig, men så må du også give hesten de rigtige betingelser for det. 

Leder du efter følelsen af samhørighed med din hest, leder efter de øjeblikke hvor du føler at I smelter sammen til en helhed, hvor INTET andet forstyrre, og dine tanker er KUN lige her ved hesten

Så prøv at sige JA TAK til det hesten giver dig, Giv hesten fuld fokus på DIG, Giv HESTEN fuld fokus, drop mobil tlf, sluk lyden fra og vær NÆRVÆRENE og tilstede, for alt det du har med dig, alt det du er fyldt op af indvendigt når det ikke lige fungere på jobbet, privatlivet, i ridehallen og på staldgangen, tager du med ud til hesten.

FOR: Er du nærværende når du er ved hesten – Hvor er dine tanker ? Hvordan fungere jeres samspil Spejler hesten sig virkelig i MIG ? Har du et mål/ plan ? Hvem styrer dine følelser og hvem er du ?

Hvis du ikke ændre din oplevelse af dig selv, vil verden og hesten ikke ændre sig – du vil derved opleve hvordan de samme problemer dukker op igen og igen.

Så alt det du tænker og føler sender du over i det skønne dyr, og forstærker det endnu mere inde i dig selv. Så skriv dine mål ned, det du længtes efter det du vil..  Du vil se andre resultater.

Øvelse:

Så med en lille visualiserings øvelse som jeg bruger til min coaching sessioner rundt omkring i landet er at få visualiseret det mål, den ting, oplevelse man gerne vil nå hen til.. Du skal kunne mærke hvordan det føles at VÆRE der.. ikke om det lykkedes osv.. men lige nøjagtigt følelsen når medaljen kommer om halsen, rosetten eller at du red fra a til b på den planlagte skovtur uden at falde af, uden den blev bange osv.. eller at du visualisere hvordan hele eksamens gangen er ved censor.. fyld dig op med alle de gode billeder..

 

  • Jeg gør det men rytteren og hesten sammen,

  • Hesten er bundet og du står med begge hænder på hestens ryg,

  • Træk vejret dybt tre gange, og måske mange flere gange for at vejrtrækningen kommer i hus…

  • Du begynder at tænke på den tur du skal, programmet du skal ride og gør hele seancen færdig til du når dit mål.

  • Du SKAL virkelig ind mærke den succes du gerne vil opleve…

  • Booste den med de fedeste billeder der lige er gode for dig.

  • Lad hesten arbejde med, brug dens vejrtrækning..

  • Kør denne session for dig selv nogle gange og gør den stærkere og stærkere efterhånden som du mærker det i maven.. ’

Øvelse gør mester, men jeg lover dig det gør en forskel..

Jeg kan se på mine ”klienter” at de rykker sig og at de bliver meget mere nærværende og samspillet ændres.

Nysgerrig på flere fif så føl mig på Facebook på Equinepower – eller www.equinepower.dk

                        Kærligst Mai Brit    -  Energi og Powerterapeut/Hesteassisteret coach