Hestens-Alternativ

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores spændende nyhedsbrev

Det er ikke til at holde ud at tænke på

Af Regina Flittner

En historie, som bliver ved med at hænge fast hos mig, er, da jeg hørte om historien omkring Premarin..som blandt andet er i hormonpiller mod overgangsalderen for kvinder.

Kort fortalt er Premarin skabt til mennesker men produceret af hopper i fol. Ordet Premarin er sammensat af "Pregnant mares urin". Hopperne bliver udsat for, hvad mange ville betegne som umenneskelige forhold/praksis i forbindelse med at indsamle hormonerne. Det er deres urin, som bliver indsamlet, og for at det har den virkning, som det skal, så skal hopperne være i fol. Så derfor får hver hoppe et føl hvert år, og dette er nok det mest tragiske ved det hele, fordi allerede inden de små føl er født, så er de blot et "bi-produkt", og de har ingen værdi for medicinal industrien, som jo selv er dem, der sørger for, at de kommer til verden. For de mange tusinde føl hvert år er der ingen fremtid! Med mindre....de bliver reddet og adopteret! MEN for alle dem som ikke er så heldige, vil de blive taget fra deres mor i løbet af ingen tid, og blive lidt opfedet inden de skal stå ansigt med den sidste endestation..at blive slagtet!!

Når man tænker på de mange gøremål, som hesten er blevet brugt til gennem de sidste århundrede og det arbejde, som de stadig gør i dag, så er der mange, som ikke tænker på de mange mange hopper, som lige nu "arbejder" for medicinal firmaerne, måske fordi vi ikke ved det, men det håber jeg, at min historie vil være med til at ændre lidt på...!! Hoppernes job er bare at være i fol, så de producerer hormoner, som kan blive indsamlet til brug i forskelligt medicin og piller. "Hormonerne" bliver brugt som medicin, som mennesker tror på kan lette symptomerne af blandt andet de problemer, de oplever i forbindelsen med overgangsalderen. Medicin, som indeholder Premarin, er en lukrativ og stadig voksende kategori af medicin, der stammer fra hoppens østrogen (CEE), som bliver indsamlet i urinen fra hoppen, der er i fol. Selvom der er blevet påpeget flere sundhedsrisikoer ved brug af medicinen, og at der stadig er flere plantebaseret alternativer, som man kan bruge, så er denne form for indsamling af urin ikke på vej ud, det er en stadig stigende industri, og en frygtelig virkelighed for de mange mange hopper, som bare bliver brugt til et formål af industrien.

Når jeg er i den verden, hvor jeg mener, at man kan kommunikere med dyrene via dyrekommunikation som telepati osv., så er det ret hjerteskærende at vide, at alle dyr har en stemme og følelser.

Jobbet for en hoppe i fol er, når hun bliver brugt til produktionen, at hun står i en meget smal boks, hvor naturlig bevægelse ikke er muligt. Hun har fået sat en pose på, som kan opsamle urinen, og hun står oprejst i op til 6 måneder hvert år. Det er tilladt for hoppen at spise, men vandindtagelse er begrænset, så urinen på den måde kan blive mest koncentreret.

Om foråret bliver hoppen lukket på fold for at fole, og det er tilladt for hende at bruge sommeren sammen med sit føl, men lige så snart efteråret viser sig, bliver hun adskilt fra sit føl. Hvis hoppen kan producere urin igen på den rigtige måde, bliver hun sat tilbage i den lille boks. Ellers så vil hun som de fleste bliver sendt til slagtning, og kødet solgt her i Asia og Europa, men hvis hun er en af de rigtig heldige, så kan hun komme på aktion, så hun bliver reddet eller adopteret.

Føllet, der er tilbage, vil enten selv ende i den lille boks, ende sine dage med at blive slagtet eller med lidt held blive reddet eller adopteret.

På Ray of Light Farm i USA samarbejder de med Equine Angels Rescue Sanctuary (EARS) i New Milford CT og prøver at gøre det muligt at adoptere så mange forældreløse føl som muligt, som de kan klare. Hvert år tager de alle de føl og hopper, som det er muligt.

Fordi der er tusindvis af hopper i fol involveret i medicinal industrien, er der samtidig også tusindvis af føl, som bliver født hvert år, som mangler et nyt hjem.

Du kan støtte det store arbejde, de gør for disse fantastiske dyr, så de kan finde et nyt hjem. Se meget mere her om Ray of Light Farm

Du kan samtidig også se Anna Twinney og hendes team arbejde med de skønne føl, som har fået en meget barsk start på livet her, og som ikke har nogen grund til at stole på menneskerne. Videoen giver et fantastisk billede af, hvor meget der skal arbejdes med føllene Se videoen her