Hestens-Alternativ

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores spændende nyhedsbrev

En fantastisk historie om Phønix

Af Ute Lehmann - Horse in Harmony

Den 12årige flueskimmel ‘Thunder’, en Hispanovallak, var dømt til døden.

Slagteren var allerede bestilt, da ejeren kom til en af mine aften demonstrationer. Hun fik fornemmelsen af, at han skulle have en allersidste chance og vi aftalte, at jeg skulle se på ham, dagen inden han skulle slagtes.

Den dag mødte jeg hesten og fornemmede, at jeg kunne finde tråden til ham. Thunder finder vej hjem til mig, dog med stort besvær: Under ejerens første forsøg på at læsse ham sprænger han tovet og ruller ud af traileren under bagbommen. 2 timer senere giver ejeren op for den dag.

Ugen efter gør de et nyt forsøg – denne gang med en kvægtransporter og to mand. Efter to timers kamp, hvor ‘Thunder’ flere gange lægger sig ned, bliver hans øjne dækket med en jakke, han bliver skubbet op i transporteren og bundet op til væggen og sådan står han under hele transporten. Han ankommer sent om aftenen til vores gård, hvor de læsser ham ud – stadig med bind for øjnene. Sådan møder jeg ham for anden gang.

Ejerens beskrivelse af ham: ‘Thunder’ har ingen bremse. Der er ingen mulighed for at stoppe ham under rytter, bortset fra at ride ham ind i en væg. Vi har den største samling af forskellige bid, alle prøvet på ham uden nogen effekt.
Han kan ikke stå bundet, da han sprænger reb og grimer. Han kan ikke læsses i trailere. Han lægger sig ned og skaber sig voldsomt når andre heste fjernes fra ham. Han kan ikke stå i boks og har ødelagt stalden, i et forsøg på at kravle ud.

Efter at ejeren har søgt hjælp ved forskellige professionelle træner, kiropraktorer, dyrlæger, og adfærdsterapeuter har hun givet op. Ingen af dem kunne finde Thunders ”knap”.

Efter kun én dag hos os er han allerede godt faldet til og kommer godt ud af det med mine andre heste. Han går ind i løsdriftsstalden for at spise sit kraftfoder.

Jeg går en lille tur med ham på gårdspladsen og tænker over, hvordan jeg kan hjælpe ham på bedste vis til at finde sin indre ro og blive veltilpas igen.

En af de første ting jeg vil gøre er at give ham et nyt navn – et han kan leve op til. Et navn, som ikke kunne matche bedre: PHØNIX !!  

Fuglen Phønix genopstår ifølge den græske mytologi af sin egen aske, som et symbol på ny begyndelse. Senere, i antikken er den et symbol på udødelighed.

Gå ikke glip af den fantastiske beretning om den videre træning af Phønix her.