Hestens-Alternativ

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores spændende nyhedsbrev

Reiki - Healing for heste

Af Anna Twinney – Reach Out To Horses

Hvis det er første gang, du stifter bekendtskab med Reiki Healing, tænker du måske præcis, som jeg gjorde. ”Hvad går alt det her lige ud på, man kan da ikke heale noget ved hjælp af energi..! Men jeg måtte snart sande, at de eneste begrænsninger, som Reiki har, er dem, som jeg lagde på mig selv. Siden jeg startede med at bruge dette fantastiske redskab, åbnede en helt ny verden op for mig, og ingen tvivl om, at mit liv var for altid forandret.

Min rejse sammen med Reiki begyndte for snart 15 år siden, da jeg deltog på et 5-dags Aromaterapi kursus i Dorset, England. På selve kurset var jeg omgivet af nogle meget spændende mennesker, som alle havde en fin uddannelse, eller allerede var behandlere i den alternative verden. Jeg sad der som politibetjent, hvilket jeg var på det tidspunkt og kom fra en baggrund og verden, som jeg vil beskrive som en hel normal opvækst, så som du sikkert kan forestille dig, så følte jeg mig meget udenfor..men jeg endte med at prøve at deltage med et åbent sind.

Jeg havde min første Reiki session senere den uge, og var utrolig positivt overrasket. Jeg kunne virkelig føle energien strømme gennem min krop, mens det begyndte at skylle alle symptomerne væk fra den forkølelse, som jeg kun havde haft i kroppen fra samme morgen. Den oplevelse fik virkelig min opmærksomhed, og jeg begyndte at lære Reiki. Jeg endte med at blive Reiki Master, og endte med at gøre de største studier på mig selv. Jeg fortæller dig ikke det for, at du skal blive imponeret over det, men i stedet blive imponeret over den indvirkning, som Reiki kan have på ens liv.

Hvis alt det her er helt nyt for dig, så tror jeg, at det vil være en stor hjælp, hvis du får lidt baggrundsviden omkring Reiki. Reiki en Japansk sætning: ”Rei” betyder universal og ”Ki” betyder Livskraft. Denne ”Universale livskraft” blev opdaget i starten af det 20’ende århundrede af Dr. Mikao Usui, som begyndte at undervise alle, som var interesseret. Siden da er det nået ud til hundrede tusinder af mennesker i forskellige lande, og det er hurtigt også nået ud til klinikker og hospitaler over hele verden. Det er en energi healende teknik, hvor det er muligt at arbejde med alle grader af sygdomme i kroppen, sindet og sjælen. Det har vist sig at kunne lindre smerte og reducerer stress i løbet af nogle få minutter, og kan endda være et magtfuldt værktøj for både personlig og spirituel udvikling.

Her er bare nogle af de ting, som Reiki kan:

  • Lindre stress, frygt, bekymringer og frustrationer
  • Hjælpe med at udrense kroppen i forbindelse med forskellige slags forgiftninger
  • Hjælpe mennesker med at bryde dårlige vaner som rygning, fedme eller alkoholproblemer
  • Hjælpe fra hvilken som helst distance, man kan både være i samme rum eller på den anden side af jorden.
  • Arbejde med alt lige fra dyr til planter i dit hus..ja selv din computer..!!

Nu år senere som en specialist i hesteadfærd, Natural Horsemanship kursusafholder og Dyrekommunikator underviser jeg ikke kun Reiki, men jeg bruger det næsten hver dag i forskellige situationer.

Dyr er de bedste modtagere af energi arbejde, for de er ikke skeptiske, eller allerede har en opfattelse, som de fleste mennesker har. Et dyr er simpelthen med det samme tilstede ved oplevelsen. Hvis den kan lide det, så bliver den, og hvis den ikke kan, så går den, så simpelt er det. Men jeg har fundet ud af, at de fleste heste er vilde med Reiki. De bliver hurtigt meget afslappede i forbindelse med en Reiki Healing session, sænker deres hoved, sover på det ene bagben, og til tider lukker de også deres øjne, mens de nyder sessionen. Meget tit vil du også høre deres mave rumle, mens energien flyder gennem dem, og opløser de energi blokeringer, der kan være. Og når de har modtaget det de gerne vil have, så fortæller de dig det ved at vågne op eller nogen gange også bare starte med at gå.

Jeg husker især en speciel episode, hvor jeg arbejdede på en brun vallak, som havde gigt. Han ville slet ikke lade mig komme forbi ham, da jeg ville forlade folden, for han ville gerne have mere Reiki. En anden 30 årig araber vallak endte med at bide (blidt) min elev i armen, fordi vi ikke havde lagt mærke til de tegn, han gav i begyndelsen af sessionen. Han var klar over, hvad vi ville, og blev hurtig utålmodig , fordi han gerne ville opleve den dejlige energi med det samme. Så tit bliver selv de ”gamle” heste unge, livlige og friske igen. Reiki Healing kan også være utrolig brugbart, når et dyr dør. Det har en beroligende effekt på alle, og energien fra hænderne kan give trøst og støtte i en tid, som kan være meget sårbar.

Mine mest almindelige Reiki forespørgsler, jeg får vedrørende dyr, er dem, der har følelses-, mentalt eller fysiske problemer, og selv jeg bliver engang imellem overrasket over, hvor effektivt Reiki kan være. I forbindelse med et kursus på Bitterroot Ranch i Wyoming øvede mine nyuddannet elever sig på en gruppe heste med deres ”nyopdagede” evner. De lavede korte sessioner, som inkluderer scanning af hestens krop, identificerer blokerede områder og derefter at lægge deres hænder på stederne. Disse sessioner varede ikke længere end 45 min. Næste dag hvor jeg var i gang med at demonstrere Horsemanship teknikker på de samme heste, og havde planlagt at introducere alle til metoderne, hvor man med blide teknikker gør hestene klar til den første rytter. Jeg fandt hurtig ud af, at det ikke længere var nødvendigt med disse heste, for de havde ikke længere nogle bekymringer..jeg kunne sadle dem op, spænde gjorden, tage sadlen af igen og gøre det hele en gang mere, uden at de bevægede sig.

Det er vigtigt at notere sig, at Reiki ikke har nogen intentioner om at kunne erstatte medicin, og en dyrlæge skal altid blive tilkaldt først, hvis man oplever, der er noget galt. Men Reiki er et magtfuldt værktøj, og kan hjælpe på så mange områder. Jeg har set det ændre livet for både mennesker og dyr. Det har haft så stor indvirkning så mange gange, at det ville være umuligt blot at slå det hen som tilfældigheder. Det mest vigtige er nok at nævne, at jo mere du bruger det, jo mere vil dit forhold til dine omgivelser forandre sig. Det vil styrke dit forhold til andre mennesker, til naturen og bedst af alt til dig selv. Det var i hvert fald hvad der skete for mig.

Anna Twinney er Natural Horsemanship træner, certificeret Dyrekommunikator og Reiki Master. Hun er helt unik til sit job, og hun arbejder kun på hestenes eget sprog. Anna blev den eneste person nogensinde, som blev tildelt titlen som den første hovedinstruktør på Monty Roberts International Learning Center i Californien. Hun observerede på første hånd hestens sprog kaldet ”Language of Equus”, da hun startede mustang’er i Californien i 2 år, indtil hun startede Reach Out To Horses® programmet. Hendes erfaring er anerkendt over hele verden, og hun afholder kurser, hvor hun uddanner mennesker og heste i de blide kommunikations teknikker og viser dem, hvordan de får et ægte tillidsbaseret forhold. Anna har været på TV i både ind- og udland samt skriver for mange forskellige blade. Hun er ikke bare en af verdens førende undervisere, men hendes interesse i ”Language of Equus” har ført hende til at fokusere mere intensivt på, hvor stor betydning dyrekommunikation har, så vi kan blive endnu mere knyttet sammen i vores forhold med alle dyr. Se mere på www.reachouttohorses.com