Hestens-Alternativ

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores spændende nyhedsbrev

Er du fortrolig med at sidde i sadlen

Af J.L. (Jo) Hardesty - Balancerider.com

  Fortrolighed er noget, som vi alle kan opnå.

 

En tillidsfuld rytter er en afslappet rytter.

En tillidsfuld rytter har tillid til sin hest.

En tillidsfuld hest og rytter ved, at det er sammen, at de kan få mest glæde ud af rideturen og deres partnerskab.

Hvis det, at du er bange, eller har mistet tilliden, kommer til at fylde for meget, så er det på tide at lave en ændring.

Det er kun ved at se frygten i øjnene, at vi kan overkomme den.

“We gain strength, and courage, and confidence through each experience in which we honestly look fear in the face . . . We must do that which we think we cannot.” (cf. Eleanor Roosevelt)

FEAR IS: (according to the Merriam Webster Dictionary)

• A feeling of respect and wonder for something very powerful

• An unpleasant emotion caused by being aware of danger

• Anxious concern

Det er både helt naturligt og normalt, at vi mennesker skal have respekt for hestene, som jo kan virke både store og meget magtfulde. Denne respekt betyder til gengæld ikke, at det er nødvendigt også at være bange for dem. Forståelse og opmærksomhed gør, at man skal og kan tage sine forholdsregler, og der er fokus på sikkerheden.

Frygt og fortrolighed går ikke godt hånd i hånd sammen.

For at blive fortrolig og have tillid skal du overkomme frygten.

Når det er sagt, så er der mange ting mellem hest og menneske, der kan virke ubehageligt eller skræmmende for mennesker. Lige meget om en person står ved siden af hesten, eller sidder på hesteryggen, så kan størrelsen på hesten alene repræsenter en grund til, at personen er på vagt.

Der kan være mange måder at nå målet på, men det er vigtigt at fokusere på at en rytters balance kan være afgørende for, om man føler sig fortrolig i sadlen.

Balancen er nøglen til det hele! For du skal være i balance for at være afslappet og have det behageligt i sadlen. Det er vigtigt at træne sine muskler, så man samtidig også er smidig.

J. L. (Jo) Hardesty har været rytter, siden hun var 4 år gammel. Hun er rideinstruktør, træner samt hesteavler. Hun har sammen med sin mand The Balance Rider www.balancerider.com