Hestens-Alternativ

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores spændende nyhedsbrev

Har et navn nogen betydning?

 Af Don Blazer fra Ridemagazine

Har et navn nogen betydning?

William Shakespeare sagde, at det ikke havde nogen betydning, hvilket navn en rose havde, for de dufter alle sammen ens. Han sagde selvfølgelig en masse poetiske ting, som der også var ret meget sandhed i.

Men tilbage til rosen, for lige her er jeg ikke overbevidst, for en hests navn er noget specielt. En hest ville ikke være nogen betydning, hvis ikke den havde et navn. Det fortæller noget om den.

Min første hest hed Johnny-One-Eye, selvfølgelig fordi han kun havde et øje.

Og bare se på navnene på væddeløbsheste, Silver Charm, Determined, Money Waster, Wallet Lifter and Nonproductiveasset. De er lige præcis, hvad deres navne siger.

Ville du sætte dig op på heste ved navn Pecos Bill’s horse, Widowmaker?

I mange år red min datter en hest, som hed Sneaky Pete, og jeg behøver vist ikke at fortælle hvordan hans personlighed var..?

Choc´s Panther! Er det ikke et godt navn til en reining hest..?

En reining hest er flot, hurtig, let til bens, og kun lidt uforudsigelig.. Panther! Det burde være et super navn, og så sagde alle de gode ting.

Jeg var på udkig efter en reining hest, da jeg stødte på Choc´s Panther. Han lignede allermest en syg kat på det tidspunkt, som han stod der med hovedet nedad og prøvede at slikke sine sår. Og de sår han havde, de lignede som om at han havde været i et kæmpe slagsmål i en baggaard om natten.

Historien bag det, var at Panther da han var i træning som væddeløbshest var væltet i startboksen. Umildbart så det ud som at startboksen havde vundet den kamp, men der var noget i Panthers øjne der fortalte mig, at han ikke havde tabt kampen.

Efter en kort med meget aktiv forhandlende session blev Panther solgt til mig, og jeg tog ham med hjem, så han kunne få den pleje, som han havde brug for at komme sig helt.

De første par måneder gik det hele meget langsomt, men som Panther begyndte at blive mere sig selv, kunne jeg føle hans glæde vende tilbage.

Om aften var jeg helt sikker på, at jeg i hans øjne kunne se, at han var helt træt, men om morgen var han frisk igen, og helt høj af energi og klar til at arbejde.

For hver dag jeg red ham, blev ham mere hurtig, også mellem spins første den ene vej og derefter den anden vej. Det hele foregik næsten helt lydløst, som om han ikke rørt jorden.

Panther kunne selv efter blot en meget lille træning, var det tæt på, at Panther kunne nå at røre hans egen hale, så hurtigt drejede han rundt.

Jeg havde fået mig en reining hest..!

Han var hurtigt, i balance og let. Han var, som man siger smidig som en kat eller som hans navn sagde det, en Panther!

Min nabos datter på kun 10 år Devonne var også helt som jeg fascineret af Panther. Dag efter dag kiggede hun på, at jeg trænede ”katten”. Hver dag spurgte hun også om hun måtte strigle eller vaske ham. (Ligesom alle andre katte, så var Panther ikke vild med at blive vasket).

I starten var jeg lidt bekymret for om han måske ville være lidt for meget kat, for hurtig, for stærk og for uforudsigelig for hende.

Men lige som alle andre piger, som er forelsket i heste, så gav hendes plageri bonus, men jeg gjorde meget ud af at fortælle hende, at hun skulle være forsigtig og passe på sig selv.

Jeg holdte øje med dem, for katte kan man ikke altid helt stole på. Ikke så længe efter endte jeg også med at sige, at ja du må gerne ride ham, men kun i skridt og trav.

Nu er det kun Devonne og Panther.

Han putter sit hoved ind til hende, pruster og ser frem til hendes blide omsorg. Han kan godt lide at være sammen med hende ude i solen. Han ligefrem snorker, når hun klør ham blidt bag hans ører.

Jeg tror, at han også spinder som en kat.

Det skulle jeg jo have vist, da jeg så hans navn..!!!