Hestens-Alternativ

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores spændende nyhedsbrev

Opfølgning dyreværnssag i Dragør

Opfølgning Dyreværnssag i Dragør af Nyt-Hesteliv

For ca. 1 år siden politianmeldte vi en ejer i Dragør ude ved Kongelunden for vanrøgt af hendes dyr. Der gik 11 ponyer, herunder 4 shetlandsponyer på et meget lille mudret areal fyldt med lus og ekstremt underernærede. Normalt får vi ikke besked om, hvad der videre sker i sådan en sag. Det må og har politiet ikke pligt til, da vi som anmelder ikke anses som part i sagen. Det er hesten, men den kan som bekendt ikke selv klage eller føre sin sag. Derfor kan vi som dyreværnsorganisation ikke kræve aktindsigt i en sag. Det bør laves om i vores lovgivning.

 

Vi er nu indkaldt i byretten som interesse partner for at overvære sagen mod ejeren, der tilkendes en bøde for overtrædelse af Dyreværnsloven. At vi er blevet indkaldt ser vi imidlertid som en særdeles positiv ting fra Københavns politis side. Vi var dog rigtig kede af, at dyrene ikke blev fjernet omgående fra den ejer, som med al tydelighed ikke magtede at passe dyrene.

 

Når vi har været i retten, skal vi vende tilbage med info om, hvad der mere kom ud af denne sag. Det sker først i april 2015.

Læs mere om sagen her på Nyt Hestelivs hjemmeside