Hestens-Alternativ

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores spændende nyhedsbrev

Pas på din hests tænder

Af Anna Twinney Reachouttohorses.com

Besøg af hestetandlæge Sydney Burt - pas på din hests tænder.

Vores lille hest ankom direkte til Friends of Horses (FOH)fra et sted i Colorado og var ikke mere en 6-8 uger gammel. Han havde været vidne til, at hans mor var blevet taget med en trailer til Mexico, og han var overladt til sig selv..efterladt med en ukendt skæbne.

Alle 10 føl ankom til FOH i Colorado meget skræmte. De fik alle lov til lige at komme sig over et par dage, da ROTH teamet ankom med stor forstærkning. Med fri hø både dag og nat begyndte mange af føllene at få flere kræfter igen. Personalet på FOH havde noteret sig, at en lille ung Hermes var meget hurtig på aftrækkeren med hensyn til at reagere, og med det skrevet bag øret satte jeg ham sammen med min mand Vin, så han kunne begynde at arbejde med ham. To sensitive sjæle skulle arbejde sammen. Jeg havde ingen ide, om at de ville nå hinanden på sådan et dybt stadie, at Hermes ville komme med os hjem, når ugen var omme.

I løbet af et par dage accepterede Hermes grimen, løfte hove, akkupressur, strigling og blive ført af en person. Det var i forbindelse med det, at vi så at Hermes kun tyggede i den ene side af munden. Da vi ikke kendte hans fortid, og ud fra det traumatiske oplevelse han havde haft, eller bare få en klar dyrelæge undersøgelse vidste vi ikke, hvad vi ville finde. Hans alder var vi heller ikke sikker på, men vi skød ham til at være under 6 måneder.

Hans ånde lugtede "normalt" og alle hans vitale tegn var helt normale. Det var helt nødvendigt at han ikke kun modtog den korrekte foder men også var i stand til at fordøje det, som han fik.. Vi skød hans vægt til at være omkring 200 kg, og hans krops skala på 3. Der var så vigtigt at han tog på i vægt så vi anvendte en kombination af ormekur og naturprodukter.

Da han kom hjem til os fik både Hermes og Major en chance for at udforske en meget stor fold, og de fortsatte stadig med at få Dynamite Alfalfa og lige så meget hø, som de kunne spise. Hermes tog stadig på i vægt..men meget langsomt. Spørgsmålet var hele tiden hvorfor..var det hans tænder eller et helt andet problem..? Så derfor inviterede vi vores ven Syd, så hun kunne møde flokken, så de ikke skulle rejse med trailer, og så Hermes kunne blive hjemme, hvor han var tryg. Se Hermes første oplevelse hos tandlægen HER

Dette var Honeybrooks første tandlæge oplevelse her i Colorado og vi var elle 3 utrolig tilfredse med resultatet. Se videoen her og hør Syd dele nogle tips med dig om hvad du skal se efter på dine heste.

Anna Twinney er Natural Horsemanship træner, certificeret Dyrekommunikator og Reiki Master. Hun er helt unik til sit job, og hun arbejder kun på hestenes eget sprog. Anna blev den eneste person nogensinde, som blev tildelt titlen som den første hovedinstruktør på Monty Roberts International Learning Center i Californien. Hun observerede på første hånd hestens sprog kaldet ”Language of Equus”, da hun startede mustang’er i Californien i 2 år, indtil hun startede Reach Out To Horses® programmet. Hendes erfaring er anerkendt over hele verden, og hun afholder kurser, hvor hun uddanner mennesker og heste i de blide kommunikations teknikker og viser dem, hvordan de får et ægte tillidsbaseret forhold. Anna har været på TV i både ind- og udland samt skriver for mange forskellige blade. Hun er ikke bare en af verdens førende undervisere, men hendes interesse i ”Language of Equus” har ført hende til at fokusere mere intensivt på, hvor stor betydning dyrekommunikation har, så vi kan blive endnu mere knyttet sammen i vores forhold med alle dyr. Se mere på www.reachouttohorses.com