Hestens-Alternativ

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores spændende nyhedsbrev

Er det Animal Planet?

Af Nyt-Hesteliv

   

Man tror ikke sine egne øjne. Er det en sag fra USA, der er blevet vist på Animal Planet? Foregår dette i Danmark? Vi må endnu engang svare JA, det foregår desværre i Danmark. Vi støder gang på gang på vanrøgtssager, hvor dyrene absolut ikke bliver hjulpet tilstrækkeligt. Politiet SKAL omgående fjerne sådanne dyr og anbringe dem på et internat for behandling.

Vi blev i sidste uge (ultimo marts 2014) kontaktet af en pige i Farsø, som spurgte, om vi kunne tage en af tre 3 heste, som kunne frigives/overdrages fra et sted, hvor de havde det elendigt. På stedet var der i alt ca. 30 heste og ponyer. Hun ville høre, om vi kunne hjælpe med en, da hun mente, at denne ville dø snart, hvis den ikke også blev fjernet og hjulpet med det samme. Vi kørte til Aars for at hente den 3. pony, en rød lille hingst. Sagen blev anmeldt af os til politiet omgående, som dog ikke ville rykke ud. De forklarede os, at de allerede havde været der sammen med en embedsdyrlæge ca. 10 dage tidligere. Det undrede os meget, at der så ikke var sket noget!

Den anmeldte har alt for mange dyr, som hun ikke kan tage vare på. Der var i alt ca. 30 heste og ponyer, hvoraf især 4 af dem var i en helt forfærdelig tilstand. De andre heste var tynde og "slanke" og ikke i samme slemme forfatning, men hvis der ikke bliver gjort noget nu, er risikoen stor for, at resten af hestene ender i samme kritiske situation som disse 4 heste/ponyer. Hestene var deprimerede, opgivende og uden kræfter pga. underernæring. Det man i fagsproget kalder kakektiske. De havde ikke noget fedtvæv. Rygrad, ribben, halerod og knogler stak frem gennem huden. Det er en tilstand, der kræver omgående behandling og håndtering fra myndighedernes side. Den anmeldte i Farsø ville selv gerne af med de værst lidende dyr, og derfor gik det smertefrit med at få de tre heste overdraget samt befriet og fjernet. Desværre var og er der så 27 tilbage.

Der var nogle yngre plage, som hun sagde, hun ville gemme væk, formodentlig inden politiet og embedsdyrlægen dukkede op på ny for at se, om der er sket forbedringer. Det er alt for nemt at fjerne hestene, som ofte bliver gemt væk på gårde, hvor ingen kommer. Disse heste ville ikke klare sig ret mange dage uden hjælp.

Der er noget helt helt galt i lovgivningen, hvis myndighederne ikke kan skride til handling og fjerne sådanne heste, som er så tæt på sultedøden..Læs hele artiklen her