Hestens-Alternativ

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores spændende nyhedsbrev

Dyreværnssag med lille Mingus

Dyreværnssag lille Mingus af Ny Hesteliv

Mingus er en lille shetlandsponyhingst, som har stået inde i en garage alene siden den 24. oktober 2016, og indtil han blev ”reddet” af politiet. Vi afhentede ham, og skal nu få ham på ret køl igen.

Han er klaphingst og meget tynd. Det er svært at se med den lange pels, hvor tynd han er. Mingus er meget apatisk, hvilket er ret naturligt, når han har stået alene og indespærret så længe. Der var hverken lys eller luft. Han blev fundet dehydreret og udsultet og har endnu ikke på nu 30 timer lagt en lille pære. Mingus går i vores have ved siden af de store heste, så han er meget begejstret for selskabet. Forhåbentlig kommer han fint fra start og bliver nok lige så rund og fræk som alle de andre ponyer her.

Når Mingus er blevet stærkere og kommet lidt ovenpå skal han kastreres under operation, da kun den ene sten er, hvor den skal være.

Vi håber snart, at han er fit for fight igen.

Du kan selvfølgelig adoptere Lille Mingus og derved sikre hans fremtid. Se mere på vores hjemmeside http://www.nyt-hesteliv.dk

 

Rigtig godt nytår

 
Kære Læser

Tusind tak fordi du læser artikler på Hestens-alternativ. Det er jeg rigtig glad for.

Jeg har altid haft det sådan, at jo mere man lærer om den alternative vej, og at hesten har en stemme, så er der ingen vej tilbage..!! Der er mange mennesker, som siger, at de har arbejdet med horsemanship sammen med deres hest, men for mig er ikke kun kropssprog eller de øvelser, som du har lavet, eller laver med din hest..men det er ALT, du gør med din hest..!! Den måde du er på, dit eget kropssprog, din tankegang, hvordan omgivelserne er for din hest, tilvalg/fravalg af træner..det hele er en del af det.

Husk at du også kan være med til at forme artiklerne, så hvis du kender en god metode eller andet, som andre kunne få glæde af, så må du endelig skrive til mig..også hvis du har en god historie om måske en oplevelse, som du selv har haft, så vil det være dejligt, hvis du havde lyst til at dele den med mig..alle kan skrive ind..

Til sidst vil jeg ønske dig, dine dyr og familie en rigtig glædelig jul samt et godt nytår.

Julehilsner fra

Regina
 

Kato blev reddet

Kato er fra en dyreværnssag i Ørbæk på Fyn af Nyt Hesteliv

 

Læs vores PRESSEMEDDELELSE fra den 29. januar 2016.

Vi har forsøgt så mange gange med en dialog med politiet, men der skete absolut ingenting. Hvad der bare ikke burde være sket, var, at ejeren solgte 4 af hestene til en hestehandler. De burde have været beslaglagt af politiet og overdraget os eller en anden dyreværnsorganisation - bare de kom væk fra ejeren. Vi syntes, det var så synd for de heste, som i den grad havde brug for hjælp. Vi valgte at frikøbe en af hestene. Det er den 19-årige oldenborg vallak Kato. De 3 andre står desværre stadig hos hestehandleren. Vi ville gerne have frikøbt dem alle, men det har vi desværre ikke midler til eller plads til på internatet. Udover disse 4 heste var der også en hvidskimlet hest. Den er forsvundet fra ejendommen, ikke solgt så vidt vi ved. Den forsvandt pludselig fra ejendommen, så vi formoder, den holdes skjult af ejeren på en anden adresse. Det var den, som så værst ud nu. P.t. er der ikke flere heste tilbage på ejendommen.

Myndighederne har totalt svigtet i denne sag, og det har været meget frustrerende at se på på sidelinjen, når politiet ikke handler, som de burde.


Kato er meget tynd, selv om det ikke ses så tydeligt pga hans lange pels. Hovene er usselt beskåret med en vinkelsliber eller lign., de ser skrækkelige ud under hoven. Pelsen er fuld af stift indgroet urin og møg. 

Kato trænger til en masse kærlig pleje, og det får han nu. 

Kato har tidligere været dressurhest og har set rigtig flot ud. Vi skal gøre vores til, at han kommer til at se lige så flot ud igen.

Til trods for sin usle skæbne er han en utrolig venlig dreng. Han er meget sulten og vil gerne spise hele tiden. Og det skal han nu få lov til ....

Vil du gerne give Kato et velfortjent otium og hjælpe med dyrlægeregninger m.m, så må du meget gerne sende et beløb på:

Mobilpay 26355865 med tekst "KATO"
Bankoverførelse: Reg nr. 1551 Kontonr. 4530130878 tekst "KATO" og gerne navn

Du kan også adoptere NH Kato eller blive medlem. Se mere på www.nyt-hesteliv.dk.

Tak for støtten!

Frygtelige billeder fra Hjallerup Marked

Af Nyt Hesteliv

Hjallerup marked 2016 i 26 graders varme!!

Vi går alle rundt og puster i varmen, søger skygge og drikker rigtig meget væske i disse dage.

Det var ikke meget anderledes, da nyt Hesteliv var på Hjallerup marked i år. 
Desværre for hestene kunne de hverken søge skygge eller få stillet deres tørst, når det passede dem.

Det er utroligt, at så mange endnu ikke ved, hvor vigtig det er, at dyrene har vand til rådighed. Der var intet nyt på det område på Hjallerup marked i år. Vi måtte igen ud flere gange og påpege, at der manglede vand, men værst var det at se solen bage ned på hestene, der ingen mulighed havde for at finde skygge, mens deres ejere kunne sidde i skyggen med noget koldt at drikke.

Man ved at heste er meget følsomme for varme og der bør derfor være særlige strenge krav til at heste kan finde skygge og har adgang til rigeligt vand hele tiden, modsat hvad loven siger.
Læs mere om heste og varme HER

En hestehandler havde nogle ret dårlige heste med sig. En hest var blind på det ene øje og fyldt med øjenbetændelse i det andet, så den kunne stort set intet se. Disse heste anmeldte vi til dyrlægen, som herefter bortviste hestene. Desværre bliver disse heste blot dumpet på en nærliggende mark, som så kan stå der, indtil de igen afhentes af hestehandleren.

Det er den samme omgang som sidste år, med heste der står for tæt, tynde heste og heste med skrammer og sår og nogen der efter vores bedste overbevisning, ikke burde været transporteret eller stå på et marked en hel weekend. Når man så oveni skal lægge en ulidelig varme uden mulighed for rigeligt at drikke, er det næsten ikke til at bære at se alle de stakkels heste.

Midt på markedspladsen står der en stresset hest i en boks, som man kan vinde i lotteri. Denne hest kan heller ikke komme i skygge. Det er fuldstændig uanstændigt og forkasteligt, at man kan vinde en hest i et lotteri, som kan falde i ukyndige hænder. Dette har været praktiseret igennem flere år, men på Hjallerup marked vælger markedsstyrelsen åbenbart at nedprioritere dyrene - total mangel på dyrevelfærd!

Se videoen af den stakkels stressede hest i lotteriboksen HER 
Man må håbe, at den nu er kommet i gode hænder.

Markedsstyrelsen har rost sig selv for, hvor fint markedet er forløbet uden klager. Ifølge formanden for markedsstyrelsen Dennis Kvesel har der ingen ballade været overhovedet, ligesom både politiet og veterinærmyndighederne er tilfredse. 

Men man kan undre sig over hvem han har spurgt.

Denne stakkels pony er næppe tilfreds med at være blevet købt til at more fuldvoksne mænd! Manden vejer mere end shetlandsponyen. De skulle skamme sig.

Kære politikere. Forbyd så disse primitive markeder med heste og andre dyr, der foregår under al kritik. Det er en skændsel for vores velfærdssamfund, at dette stadig foregår. 

Læs meget mere om Nyt Hesteliv HER og se, hvad du kan gøre for at støtte deres fantastiske arbejde med at redde hestene og gøre en forskel.

 

 

  

Politiet svigter hestene på Fyn

Af Nyt Hesteliv

Den 6. maj 2015 modtager nyt Hesteliv en anmeldelse fra en bekymret borger i Ørbæk (Østfyn) om et hestehold på 7 heste, der gik under meget kritisable forhold..

Her 9 måneder senere har hestene ikke fået det bedre. Derfor har vi udsendt en PRESSEMEDDELELSE, da vi synes, det er under al kritik. 

Se meget mere om Nyt Hesteliv her